
Slanke romige pasta
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 bouillonblokjes
- 90 gram volkoren maccaroni of spaghetti (ongekookt)
- 2 el light zuivelspread naturel
- 4 grote tomaten in stukjes
- 1 grote gele paprika in stukken
- 1-2 uien gesnipperd
- 1 courgette in stukken
- 1-2 tenen knoflook persen of in kleine stukjes snijden
- het kleinste blikje tomatenpuree ingrediënten mogen alleen tomaat zijn, evt. zout
- 200 gram kipfilet in stukken
- anti aanbak hapjespan oid
- peper & zout
- Italiaanse kruiden als bijvoorbeeld basilicum, oregano, tijm
Instructies
- Snijd alle groente.
- Kook de pasta al dente, volgens de instructies op de verpakking.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie.
- Voeg de kip (of vegakip) toe en bak deze 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de gesneden paprika en courgette toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Doe nu 2 verkruimelde bouillonblokjes toe en wat peper naar smaak.
- Voeg dan de tomaten toe en laat een minuut of 5 pruttelen.
- Voeg nu het kleine blikje tomatenpuree toe en roer goed door.
- Voeg een paar minuten later, als het bijna klaar is: de 2 el zuivelspread toe en roer nog eens goed door.
- Het is heerlijk om het nu af te maken met wat (verse) Italiaanse kruiden! Altijd op het laatst toevoegen voor smaakbehoud!