Ga terug
slanke romige pasta

Slanke romige pasta

Ingrediënten
  

  • 1 el olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • 90  gram volkoren maccaroni of spaghetti (ongekookt)
  • 2 el light zuivelspread naturel
  • 4 grote  tomaten  in stukjes
  • 1 grote   gele paprika in stukken
  • 1-2 uien gesnipperd
  • 1 courgette  in stukken
  • 1-2 tenen knoflook persen of in kleine stukjes snijden
  • het kleinste blikje tomatenpuree  ingrediënten mogen alleen tomaat zijn, evt. zout
  • 200  gram  kipfilet  in stukken
  • anti aanbak hapjespan oid
  • peper & zout
  • Italiaanse kruiden als bijvoorbeeld basilicum, oregano, tijm

Instructies
 

  • Snijd alle groente.
  • Kook de pasta al dente, volgens de instructies op de verpakking.
  • Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie.
  • Voeg de kip (of vegakip) toe en bak deze 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gesneden paprika en courgette toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Doe nu 2 verkruimelde bouillonblokjes toe en wat peper naar smaak.
  • Voeg dan de tomaten toe en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg nu het kleine blikje tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg een paar minuten later, als het bijna klaar is: de 2 el zuivelspread toe en roer nog eens goed door.
  • Het is heerlijk om het nu af te maken met wat (verse) Italiaanse kruiden! Altijd op het laatst toevoegen voor smaakbehoud!