
Hongaarse Mix
Ingrediënten
- 100 gram ongekookte zilvervliesrijst (of 150 gram volkoren pasta)
- 200 gram kipfilet (of vega kipstuckjes)
- 2 stuks uien
- 250 gram champignons
- 4 stuks paprika (in verschillende kleuren)
- 10 ml kokosolie
- 1 bouillonblokje
- Peper naar smaak
- 1 toetjeslepel kerriepoeder
- 1 kleinste blikje tomatenpuree
- 60 gram ketchup
- Ca. 250 ml water
- 30 ml azijn
- 3 takjes Verse tijm
Instructies
- Bereid de rijst volgens de verpakking.
- Snijd het vlees en de groente in stukken.
- Verhit de olie in een pan en bak de kip. Voeg de peper en zout toe aan het vlees.
- Haal de kip uit de pan en leg even op een bord.
- Bak nu de groentes met het kerriepoeder.
- Als laatste voeg je de tomatenpuree, ketchup toe met het water en de azijn.
- Laat dit even pruttelen op laag vuur.
- Voeg de tijm op het allerlaatste toe.
- Serveer dit gerecht met het vlees en de rijst/pasta.